Publicat pe Lasă un comentariu

Alege-ti Lenjeria Perfecta Vibrante de Valentine’s Day

Alege-ti Lenjeria Perfecta Vibrante de Valentine’s Day Vino in Universul Vibrante si descopera lenjeria de dama senzuala. Livrare Rapida

Alege-ti Lenjeria Perfecta Vibrante de Valentine’s Day

Pregateste-te de Valentine’s Day, fii seducatoare si surprinde-ti partenerul. Alege lenjerie intimă de Valentine’s Day.

Ziua indragostitilor este o sarbatoare importanta, deoarece este sarbatoarea in care celebram iubirea, este o ocazie perfecta de a fi recunoscatori si de a celebra persoana iubita.

Ziua Indragostitilor sau Dragobetele este o mostenire pe care o avem de la daci si romani. La inceput de primavara, la 15 februarie, in Roma Antica se organizau Serbarile Lupercalia. Acestea erau o sarbatoare a fertilitatii, ocazie in care traditia cerea tinerelor necasatorite sa scrie biletele de amor. Fiecare urma sa fie curtata in anul urmator de cel ce avea sa-i extraga biletelul din urna marelui hazard.

Serbarile Lupercalia erau inchinate in primul rand zeilor Juno si Pan si zeului fecunditatii Faunus Lupercalus.

Alege-ti Lenjeria Perfecta Vibrante de Valentine’s Day

Traditiile legate de fecunditate erau strans legate de obiceiuri pe care multi le considerau adevarate orgii. Pentru a contracara orgiile acestei sarbatori pagane, Papa Gelasiu I a instituit, pe data de 14 februarie, sarbatoarea Sfantului Valentin. 

Se presupune ca Valentin a fost un preot roman, martirizat si condamnat la moarte la data de 14 februarie 269. Preotul a fost condamnat deoarece oficia casatorii in secret, intr-un timp in care imparatul avea nevoie de ostasi in razboaiele pe care le purta pentru mentinerea coloniilor.
Data de celebrare a sarbatorii Dragobetelui variaza in functie de zonele etnografice ale tarii (24 sau 28 februarie, 1 sau 25 martie.

Inainte de ziua de Dragobete, pe data de 11 februarie, Biserica sarbatoreste Sfantul Mucenic Vlasie (calendarul ortodox).
Acesta a devenit protectorul pasarilor de padure si al femeilor gravide.
De ziua lui, se zice ca se intorc pasarile migratoare care incep sa cante, pentru ca la Dragobete sa se stranga in stoluri sa se imperecheze si sa-si construiasca cuiburile in care isi vor creste puii. Importanta acordata pasarilor nu este intamplatoare, pasarile fiind privite ca mesageri ai zeilor, cuvantul grecesc pasare insemnand mesaj al cerului. 

Asadar, istoria acestei sarbatori este vasta si este un prilej minunat de a bucura si celebra persoana de langa tine cu cadoul potrivit.

Pe langa clasicele flori si ciocolata belgiana, o lenjerie sexy pentru iubita ta poate fi alegerea perfecta.

Iar pentru toate domnisioarele si doamnele, la vibrante.ro veti putea gasi cele mai sexy lenjerii de dama, extrem de confortabile, la super preturi, pentru celebrarea acestei sarbatori dedicate iubirii.

Spor la shopping!

Urmareste-ne si pe Instagram pentru a fi la curent cu noutatile!

Articol by Eliza Budu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *